Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Op 17 - 18 - 19 en 20 juli liet Geert Fierens, van de vzw Roeach, Franciscus tot ons spreken. Deze evocatie vond plaats in de voormalige dominicanenkerk Sint-Paulus te Antwerpen.

De publieke belangstelling wist onze verwachtingen zeker in te lossen. De afwezigen hadden trouwens ongelijk, want het werden één na één hartverwarmende avonden met zelfs enkele goed voelbare kippenvelmomenten. Het applaus was dan ook telkens deugddoend en de reacties meer dan bemoedigend.

 

Maar er was meer… Gezien Franciscus het woord nam in een voormalige dominicanenkerk, lokte Geert er ook een ontmoeting uit tussen Dominicus en Franciscus.

Dominicus en Franciscus waren trouwens tijdgenoten. Zij leefden in dezelfde politieke, economische en religieuze tijd van de 13de eeuw, maar ontdekten “andere” vragen en noden.  Op hun eigen wijze zochten, en vonden, beiden antwoorden hierop. Zo werd Dominicus eerder de “prediker”, de “coach” van zijn tijd en Franciscus meer “de doener”, het “voorbeeld” doorheen dienen, delen en luisteren


Hoe en waarom Geert op de idee gekomen is van “Dominicus ontmoet Franciscus” gingen we hem vragen.

Het werd een uitgebreid en super interessant gesprek.


U kan het volledige interview gedurende enkele dagen

beluisteren op ‘Radio Dominicus’.

‘Radio Dominicus’ is te beluisteren via onze website... KLIK HIER !!De productie van 'Franciscus spreekt' lag in handen van de vzw ROEACH...

Maar wie of wat is die vzw ROEACH ?

Ook dat gesprek is te beluisteren op ‘Radio Dominicus’.

‘Radio Dominicus’ is te beluisteren via onze website... KLIK HIER !!

Of beluister Jasper hieronder....


Hoe kwam je op de idee Franciscus op de planken te zetten...

Een gesprek met Geert Fierens.'Wie' en 'wat' is de vzw Roeach...

Een gesprek met Jasper Schepers.